/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Gastouderopvang Lieselusje
Home » activiteiten

activiteiten

Vanwege de creatieve achtergrond van Lieselusje (HBO-Onderwijs en Opvoeding richting textiele werkvormen en handvaardigheid) zal er genoeg aandacht voor creativiteit zijn. Knutselen met uiteenlopende materialen, om zo bepaalde vaardigheden (tactiel, fijne motoriek) te ontwikkelen.

De liefde voor de natuur komt tot uiting in de licentie 'Peuters in het Wild'. Uitjes naar het park krijgen zo meer diepgang. Zie : www.natuuriseenfeest.nl/peutersinhetwild/.

Tevens zijn er veel kinderboeken op de opvanglocatie aanwezig. Lieselusje houdt van voorlezen en spreekt zeer goed Nederlands (ABN). Voorlezen komt de taal- en spraakontwikkeling ten goede. Tevens wordt zo het concentratievermogen geoefend. Ook hebben wij het mooiste filiaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in de buurt (Javaplein). Zij organiseren onder andere leesbevorderingsprojecten voor babys, peuters en kleuters. Ook het hoofdgebouw van de OBA is betrekkelijk dichtbij.

Lieselusje is ook ondernemend: één keer per dag doen we een buitenactiviteit. Dat is makkelijk op Java-eiland met zijn 4 prachtige grote binnentuinen. Maar Lieselusje houdt ook erg van het Flevopark. Daar kunnen we naar de speeltuin, het natuurspeelpark Jeugdland, eendjes voeren en genieten van de natuur. Kinderboerderij de Werf is ook een leuk uitje. Bij mooi weer hebben we het prachtige buitenbad Flevoparkbad met een heerlijk peuterbadje en een leuke speeltuin. Bij wat slechter weer kunnen we naar het Tropenmuseum. Af en toe staat ook Artis of de Hortus op het programma. Lieselusje heeft een Artiskaart. Uitstapjes met het OV zullen gemaakt worden na toestemming van de ouders. Lieselusje betaald de ev. entreekosten.

Vervoer gaat met een drieling-buggy (zie foto) of een Baboe-Big bakfiets. De allerkleinsten kan Lieselusje ev. dragen in een draagdoek. Hier worden ze rustig van en geeft vertrouwen. Voor vervoer met de bakfiets wordt eerst toestemming voor deelname aan verkeer gevraagd. Lieselusje zal bij uitstapjes ook van de tram gebruik maken.

Maar bovenal vindt Lieselusje het belangrijk een omgeving creëren, waar de kindjes zich thuis voelen!

 

 

Maizena-papje en kleuren mengen

Het boek 'Begrijpen met je handen', een inspiratiebron voor Lieselusje.

 

Als er een leuke voorstelling is, is Lieselusje van de partij: Kijkt u naar een stukje van de peutervoorstelling Etsbeest, waarbij de kinderen met een stukje houtskool zelf mee mogen doen met de voorstelling op het het grote witte vel. 

http://youtu.be/VWl2v-rNqH0

Maak een Gratis Website met JouwWeb