/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Gastouderopvang Lieselusje
Home » tarieven

tarieven

Lieselusje vraagt €6,50 per uur voor de formele kinderopvang (€7,- per 1-7-2020) met tussenkomst van een gastouderbureau. Dit bedrag is exclusief luiers en fles/baby-voeding. Voor fruit en een broodmaaltijd tussen de middag wordt gezorgd. Vaak eten we ook een warme lunch, zoals tosti of pasta met kaas.  Specifieke voedingswensen voor uw kind kunnen  altijd besproken worden. In dit bedrag zijn de daguitjes inbegrepen. Er is een minimale uren afname van 8 uur.

Lieselusje biedt 45 weken per jaar opvang. Er is geen opvang in de herfst-, kerst- en voorjaarvakantie en drie weken in de grote vakantie (kleine wijzigingen voorbehouden).

Deze vakanties betaalt u niet door. Er kan wel ev. voor vervanging gezorgd worden door het gastouderbureau (mits tijdig aangevraagd), mocht u dan toch opvang nodig hebben. Dit wordt uiteraard dan wel betaald door de ouders. Uw eigen vakanties betaalt u 100% door, want er wordt een kindplek vrij gehouden.  Wellicht kunt u uw vakantie enigszins aanpassen aan de weken dat er geen opvang is. 

Feestdagen is er geen opvang. Deze worden wel doorbetaald, u krijgt immers ook doorbetaald van uw werkgever, en u heeft recht op kinderopvangtoeslag op deze dagen. 

Als de gastouder ziek is, hoeft u niet te betalen. Wel als er vervanging geregeld kan worden.

Als het kind ziek is, betaald de vraagouder gewoon door.

Kortom: verzuim vanuit de gastouder wordt niet betaald, (met uitzondering de feestdagen, maar die krijgt de ouder ook doorgaans doorbetaald vanuit de werkgever en de kinderopvangtoeslag), verzuim vanuit de vraagouder wel.

Wel zo eerlijk verdeeld!

Voor kinderen van de dagopvang ( 0 tot 4 jaar) geld hierbij een minimum aantal contracturen van 7 uur per dag.   

Uren die meer afgenomen worden dan de vaste contracturen, worden per kwartier extra berekend.  

Voor een warme maaltijd worden extra kosten in rekening gebracht. Voor kinderen van 1 tm 3 jaar is dat € 2,40. Voor kinderen van 4 jaar en ouder is dat € 3,10.

Voor heel incidentele gevallen kan ev. in weekend worden opgevangen.

Het weekend tarief (za en zo 7.00-22.00): 30% boven op de reguliere uurprijs 

Het  nachttarief is (tussen 22.00 en 7.00) € 3,50 per uur, en in het weekend 30% extra (vrijdag 22.00-7.00, za 22.00-7.00 en zo. van 22.00 tot 7.00), conform percentage weekend-tarief. (avond- en nachtopvang alleen bij vaste opvangkindjes). Bij nachtopvang geld echter een vaste afname van 9 uur (tariefswijzigingen voorbehouden per 1-7-2020).

Lieselusje behoud zich het recht voor om tarieven tussentijds aan te passen. 

 

Gastouderbureaus

De uurprijs van de gastouderopvang wordt verder nog bepaalt door de keuze van het gastouderbureau. Deze vragen maandelijkse bureaukosten. De uurprijs van de gastouder en de bureaukosten van het gastouderbureau vormen samen het bedrag dat u op mag geven voor de kinderopvangtoeslag. Zo krijgt u een groot deel van alle kosten terug via de kinderopvangtoeslag. De prijzen van de bureaukosten kunnen variëren, gemiddeld rekent u op ongeveer 1 euro per uur extra. 

Lieselusje is aangesloten bij regionaal gastouderbureau Bekind (www.bekind.nl). Desgewenst kunnen ook koppelingen via een ander gastouderbureau plaats vinden, bv. 4Kids.

Een  proefkostenberekening kunt u maken op www.toeslagen.nl of  www.kostenkinderopvang.nl.

 

 

Incidenteel oppastarief / informele opvang

Vraagt u Lieselusje voor incidentele oppas, zonder tussenkomst van een gastouderbureau (u krijgt dan ook geen kinderopvangtoeslag), dan is het uurtarief 9,00 ex. 21% BTW en ex voeding.